Is het de juiste tijd om je huis te verkopen?

woning kopen den bosch

Is het de juiste tijd om je huis te verkopen?

Naar verwachting zal de economische groei van Nederland niet meer dan 1,5% stijgen in 2019. Nog steeds een prima stijging, alleen wel minder dan afgelopen jaren met een groei van ten minste 2%.

In dit artikel beschrijven we de ontwikkeling van de huizenprijzen in 2019, in Nederland én in de gemeente Den Bosch.

De huizenmarkt koelt af

Er zijn signalen dat de huizenmarkt afkoelt. De huizenprijzen stijgen minder hard en op sommige plekken in Nederland dalen ze zelfs. (Bron: FD)

Vooral de laatste cijfers van Q4 in 2018 zijn opvallend. Landelijk gingen de woningprijzen in het afgelopen kwartaal 2018 met 1% omhoog. Dus er is weliswaar nog steeds een stijging in verkopen, maar dit is de láágste kwartaal stijging sinds begin 2016.

Men verwacht dat er ook in 2019 een verdere daling ten opzichte van 2018 zichtbaar zal zijn.

Argumenten voor de afkoeling van de huizenmarkt zouden liggen bij de verslechterde betaalbaarheid van huizen en het afgenomen consumentenvertrouwen.

Huizenprijs stijging in Den Bosch

Voor Den Bosch geldt een stijging van de prijzen van koophuizen in Q4 2018 met 2,1%.

Elk jaar is er een terugkomende dip in de huizenprijzen aan het einde van het jaar. Echter is er in 2018 ook op de meest verhitte delen van het jaar, een minder grote stijging geconstateerd.

De prijsstijgingen van 9% op jaarbasis (!) zijn wel voorbij.

De beste tijd om je huis te verkopen is seizoensgebonden

Het voorjaar zou een gunstige tijd zijn om je huis te koop te zetten. Een tweede piek is in de maand na de zomervakantie, in de maand september. De periodes waarin de interesse in de huizenmarkt laag ligt, is rond de feestdagen en in de loop van januari en februari.

Wat kunnen we aan de hand van deze informatie concluderen? Is het de juiste tijd om je huis te verkopen? Als we bovenstaande landelijke gemiddeldes mogen geloven, JA.

Ondanks het feit dat bepaalde maanden populairder zijn dan andere, hoeft dit niet per sé iets te betekenen voor jouw persoonlijke situatie. Daarom is de hulp van een makelaar misschien wel interessant voor jou!

Het team van Makelaarsoord weet veel over de huizenmarkt in de regio Den Bosch. De trends en ontwikkelingen volgen zij al ten minste 20 jaar. Daarnaast kunnen zij jou adviseren op basis van jouw persoonlijke voorkeuren in combinatie met de trends. Contacteer vrijblijvend onze makelaars in Den Bosch, om te zien of wij u verder kunnen helpen.Bel ons nu!