Tips om je woning (nog) sneller te verkopen!

Een eerste indruk kan maar 1x gemaakt worden. Daarom zet Makelaarsoord enkele tips voor je op een rij om uw huis sneller te verkopen. Succes!

Licht bepaalt de sfeer

Licht is één van de belangrijkste sfeer-bepalers van een huis. Doe overdag jaloezieën en zonneschermen omhoog en laat gordijnen open. Doe ’s avonds in alle kamers het licht aan, maak gebruik van sfeerverlichting (kaarsen en dimmers) en verlicht je tuin en/of balkon.

Temperatuur en geluid: comfort en rust

Zorg voor een comfortabele temperatuur. Draai in de winter de verwarming aan en zet in de zomer de ramen open. Laat radio en televisie uit en zorg ervoor dat er niet teveel mensen aanwezig zijn.

Maak het huis stofvrij, zorg dat spiegels vlekkeloos zijn, hang een fris nieuw douchegordijn op, kijk alle lastige hoeken na op spinnenwebben en laat stalen handgrepen mooi glimmen.

Opgeruimd staat netjes!

Door goed op te ruimen en niet meer neer te zetten dan noodzakelijk tonen kamers ruimer. Zet accessoires tijdelijk weg, maak vensterbanken leeg, doe alle kastdeuren dicht, verwijder lege kratten en flesjes en zorg dat er niets op de grond ligt waar een belangstellende over kan struikelen.

Objectief bekijken : hoe ziet een bezoeker je huis?

Probeer je huis te bekijken vanuit het oogpunt van een potentiële koper. Wat kan een belangstellende als negatief ervaren? Zet losse stopcontacten en bedrading vast, repareer klemmende deuren en voer klein schilder- en kitwerk uit.

Buitenkant woning: de eerste indruk

De eerste indruk van een huis wordt buiten gevormd. Zorg dat het huis er verzorgd en goed onderhouden uitziet. Lap de ramen, zet vuilnisbakken uit het zicht, wied onkruid en plaats een mooie plantenbak.

Geuren die uw huis helpen verkopen

Zet van te voren deuren en ramen open om onaangename luchtjes te verwijderen (sigaretten, huisdieren). Zorg dat de badkamer en het toilet fris ruiken en plaats verse bloemen. Zet koffie en bak een taart.

Benieuwd wat Makelaarsoord voor de aan-
of verkoop van je woning kan betekenen?

Tags:
, ,


Bel ons nu!