Hoe bepaal je de waarde van een huis?

waardebepaling huis

Hoe bepaal je de waarde van een huis?

Ben je van plan je huis te verkopen of een huis te kopen, dan wil je natuurlijk weten wat de waarde van het huis is. Maar hoe bepaal je de waarde van een huis? Lees er hier meer over! 

 

Waardebepaling via het WOZ-waardeloket

Bij het WOZ-waardeloket kun je gemakkelijk online de WOZ waarde van een huis raadplegen. Er zit wel een maximum aantal dat je mag aanvragen binnen een bepaalde periode. 

 

Waardebepaling via het Kadaster

Bij het Kadaster kun je de verkoopprijs van een huis opvragen of bijvoorbeeld van de huizen in hetzelfde postcodegebied in Nederland. Op die manier kun je een indicatie krijgen van de verkoopprijzen van het betreffende huis of vergelijkbare huizen. Ook kun je de woningwaarde berekenen met de woningwaarde calculator op basis van de indexering.

 

Waardebepaling via Calcasa

Calcasa is een onafhankelijk technologisch bedrijf dat op basis van hun eigen geautomatiseerde systeem de waarde van huizen in kaart brengt op basis van de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen uit de buurt. Dit doen ze o.a. voor hypotheekverstrekkers en particulieren. 

 

Funda als graadmeter

Een andere gratis en makkelijke manier om de waarde van een huis te bepalen is simpelweg op Funda kijken. Daar kun je de prijzen vergelijken van huizen uit dezelfde buurt en ook andere informatie zoals hoe lang het huis al te koop staat. 

 

Waardebepaling door taxatie

Tenslotte kun je de waarde van je huis laten bepalen door een taxateur of makelaar. De meeste makelaars doen ook aan taxaties. Bij een taxatie wordt er gekeken naar meerdere factoren zoals de staat van onderhoud, het oppervlakte, de gebruikte materialen, de omgeving, het bestemmingsplan en nog tal van andere factoren. Je ontvangt vervolgens een valide taxatierapport die je kan gebruiken. De prijs van een taxatie verschilt per aanbieder maar ligt tussen de €300 – €600 euro. 

 

Woon jij in de regio Den Bosch of de Bommelerwaard en wil je graag je woning laten taxeren door een professional? Wij van Makelaarsoord verzorgen ook professionele taxaties in deze regio. 



Bel ons nu!